HILFA

HILFA grundades 1965 och är en svensk, ledande tillverkare av standardkomponenter och individuella lösningar.

Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter som vred, spakar, rattar, handtag, justerbara fötter och täckpluggar. Vårt omfattande standardsortiment innehåller mer än 300 huvudprodukter med totalt 7000 olika varianter.

I småländska Hillerstorp finns vår 5000 m2 stora anläggning med huvudkontor, produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning av alla våra produkter.

Produktionen

Vi på HILFA har över 50 års erfarenhet av formsprutning. I vår toppmoderna och automatiserade fabrik finns en maskinpark som består av maskiner från Engel och Arburg med en låskraft på 45-200 ton. Vi formsprutar i alla vanligt förekommande plaster, såsom PA, PP, POM, TPE men även mer tekniskt krävande material.

Samtliga maskiner är utrustade med portalrobotar och flertalet med robotar för automatiserad inläggning av fästelement och andra ingjutningsdetaljer.

För oss på Hilfa är vårt klimatavtryck viktigt, därför tillverkar vi stora delar av standardsortimentet i återvunnen eller bioproducerad plast och vi jobbar kontinuerligt med att ersätta de delar som inte är det. 

Vi har ett centralt materialsystem som förser maskinerna med material och kvarnar vid varje maskin så att materialet återanvänds direkt vid maskinerna.

Vi har även maskiner för varmprägling och tampoprint för att trycka text eller symboler på plastdetaljer.

HILLERSTORP

Hillerstorp ligger i hjärtat av Gnosjöregionen, mitt i Småland. Området präglas av begreppet "Gnosjöandan". Gnosjöandan grundar sig i att företag vill hjälpa varandra istället för att stjälpa varandra. Begreppet betyder också att företagen på ett innovativt sätt skapat högkvalitativa produkter till en världskonkurrerande kostnadsbild, samtidigt som de arbetar för att lyfta fram det lokalproducerade.

Vi på Hilfa strävar alltid efter att hitta leverantörer i närområdet, vi är stolta över att vara en del av denna gemenskapen och är övertygade om att det är en styrka som gör oss till en bättre leverantör.