2021-02-16

Årsberättelse från Hilfas vd

VD:n har ordet

År 2020 påverkade oss alla. Inte bara vi svenskar – utan människor över hela världen fick lära sig innebörden av ett nytt ord; Covid-19. Så här berättar LB-Plasts vd, Per-Johan Hildingsson, om hur han upplevde 2020 och vilka förhoppningar han har för 2021.

”Året 2020 började bra för oss. Men så började tidningarna skriva om coronavirus och de som tidigare inte visste att Sverige har en myndighet vid namn Folkhälsomyndigheten, fick lära sig det illa kvickt.

Tuffa tider i greppet av Covid-19
När Covid-19 slog till som hårdast gick LB-Plast ner på 2-dagars arbetsvecka i 3 månader. Det kändes naturligtvis inte bra som företagsägare, och jag oroade mig såväl för mina medarbetares hälsa och välbefinnande som för framtiden.

Vändningen kom i augusti
Semestern kom som ett välkommet avbrott och gav tid för reflektion. På något sätt verkar det som om semestern ändå fyllde de flesta svenskar med hopp och gott mod. Kanske för att Sveriges Covid-19-statistik nu såg ut att plana ut och för att många av oss ville att saker och ting skulle förändras. Hur som helst tog affärerna fart efter semestern och ledde till att 2020 överlag blev ett ganska bra år för oss trots allt.

Nytt år, nya möjligheter
På LB-Plast känner vi tillförsikt och vi är optimistiska. Vi tror att 2021 kommer att bli ett bra år. Det finns en hel del spännande händelser i pipen.

   • Ny hemsida är under arbete – det kommer att bli ett lyft för både oss och våra kunder
   • Flertalet nya produkter är under utveckling/framtagning
   • Vi har planer på att utöka maskinparken med ytterligare formsprutor 

 

  • Goda relationer är A och O
   Avslutningsvis vill jag rikta några ord till medarbetare, kunder och leverantörer. Jag är oerhört tacksam, och stolt, över teamet på LB-Plast. Med hjälp av sammanhållning och en vilja att komma framåt har vi trots svårigheterna lyckats uppnå en positiv känsla. Jag är också tacksam över de goda relationer vi har med såväl kunder som leverantörer. Utan dem skulle vi stå oss slätt.”