2022-05-18

Med HILFA får du korta leveranstider och stora möjligheter

Letar du efter en svensk ledande tillverkare av standardkomponenter? HILFA i småländska Hillerstorp är en marknadsledare med egen produktion.

I de småländska djupa skogarna döljer sig en riktig liten pärla. Här finns HILFA SWEDEN AB, en av Sveriges marknadsledare när det handlar om standardkomponenter. Eller som Per-Johan Hildingsson, bolagets vd uttrycker det: 
 

- På fabriken i Hillerstorp producerar vi ett oerhört brett sortiment av standardkomponenter i plast med ingjutna metalldelar. Här hittar du bland annat svensktillverkade vred, spakar, rattar, handtag, justerbara fötter och täckpluggar.  Vi har ungefär 7 000 varianter i sortimentet. Att vi är en svensk tillverkare ger kunderna många fördelar. Korta leveranstider, snabba omställningstider, möjlighet till kundanpassning och full kontroll på provkörningar och produktutveckling är några av dem. Miljöavtrycket på svensktillverkade produkter som produceras för svenska kunder är ju dessutom betydligt mindre jämfört med om produkten tillverkas i ett annat land eller till och med en annan världsdel.

 Sortiment.jpg

 

Det handlar om att vara smart och satsa på automation

På HILFA råder en stark tro på svensk produktion. När man är verksam i en trakt av utbredd företagsanda (Gnosjöanda för att vara exakt), så ser man möjligheter istället för problem.

För HILFAs del har den berömda småländska klurigheten hjälpt dem till framgång. Företaget har 11 formsprutor i produktionen. Maskinerna är igång 24 timmar om dygnet, fem dagar i veckan och sköts under dagtid av maskinställarna Birger Atterling och Camilla Skörde. Tillsammans besitter teamet minst 30 års erfarenhet av produktion och automation.

 

Hilfa Produktion.jpg

 

HILFAs kunskapsbank överglänser de flesta

Birger och Camilla är överens:

- Fördelen med vår produktion är att vi i stort sett bygger och utvecklar automationslösningarna själva. Vi har korta beslutsvägar och såväl verktyg som fästelement köper vi lokalt. Detta ger oss en unik sits som producent. Från det att förfrågan kommer in kan vi på mycket kort tid vara redo att provköra nya standardkomponenter.

Birger och Camilla har jobbat i plastbranschen i många år och utbildas kontinuerligt i sitt yrke. De har båda ett genuint maskinintresse och Birger har dessutom ett välutvecklat sinne för automation och smarta lösningar.

- Han är grym, säger Camilla.

Birger kontrar och säger att det är kombinationen som är den bästa. De kompletterar varandra och båda konstaterar att HILFA är unika på marknaden inte enbart genom att vara en svensk producent i en Kina-dominerad bransch – nej, även erbjudandet HILFA har gör att företaget överglänser de allra flesta.

 

- Många företag säger att de är grymma på problemlösning, att de är snabba och erfarna men vi på HILFA har förståelse för både produktion och automation. Det ger oss en unik position där vi kan skapa optimerade, trygga och pålitliga kundanpassade kundlösningar. Snabbt dessutom. 

 

Birger.png

 

Produktionen är anpassad för snabba omställningar och kundunika detaljer

En vanlig dag gör Birger och Camilla ungefär 4–5 produktbyten per 11 formsprutor. Maskinerna arbetar obemannat under natten och det fungerar alldeles utmärkt eftersom automationen är så väl utprovad.

Teamet på HILFA är inte större än att alla är engagerade och involverade, från inköp och lager till produktion och leverans. Verktygsmakare och fästelementleverantör finns alla lokalt och alla är väl förtrogna med produktionsutmaningar.

 

- Det är det roligaste med vårt jobb, variationen, berättar Birger. Att vi ansvarar för alla maskinerna ger oss en helhetssyn och skapar många fördelar både för oss och våra kunder. För oss är det inte särskilt svårt att snabbt förändra eller kundanpassa vårt standardsortiment. Vill kunden ha en annan färg, en lite längre skruv, ett annat material eller kanske placera sin logotyp på produkten – så löser vi det snabbt och smidigt. Det är nog den största fördelen med egen svensk produktion; leveranstiderna är korta och kvaliteten hög. 

 

NIO FÖRDELAR MED ATT ANLITA HILFA

  1.  Produktionsanläggning i småländska Hillerstorp
  2.  Produktion 24 h, 5 dagar/vecka
  3.  3 500 artiklar i lager
  4.  Snabba leveranser
  5.  Solid branschkunskap
  6.  Personligt bemötande
  7.  Hög kvalitet
  8.  Möjlighet till kundunika lösningar – specialfärg, anpassning av storlek, logotyp på produkten med mera
  9.  Litet klimatavtryck » svensk tillverkning för svenska kunder

 

Vill du komma i kontakt med HILFA? Här hittar du våra kontaktpersoner »

Lär dig mer om HILFAs kundanpassade erbjudande »

Se HILFAs produktsortiment »