2021-08-26

LB-Plast blir HILFA

Efter snart ett halvt sekel som LB-Plast skriver vi nu ett nytt kapitel i historien. Den 1a september byter vi namn till Hilfa.

För 4 år sedan gick Swede-Wheel Group in som nya ägare till LB-Plast och för 2,5 år sedan gick flyttlasset från Linköping till Hillerstorp. Mycket har hänt sedan dess och vi arbetar strategiskt för att fylla både varumärket och produktportföljen med mervärde för våra kunder.

Vi finns i Hillerstorp och våra produkter sätts fast på andra produkter, så vad kan vara ett mer passande namn än Hilfa, tänkte vi (Hillerstorp + fastening). Att man även kan associera namnet med ägarfamiljens efternamn (Hildingsson) ser vi som ett trevligt sammanträffande.

En annan anledning till namnbytet är vår ambition att nå ut till en större internationell marknad. Det finns andra bolag med snarlika namn, LB Plastic och LB Plastics, och för att inte riskera att blandas ihop med dem valde vi att särskilja oss.

I övrigt är vi samma företag med samma service och engagemang. Lika nyfikna som vanligt på utveckling, vare sig det gäller vår egen eller kundernas.